لیفت سینه

جراحی لیفت سینه (ماستوپکسی)

جراحی لیفت سینه یا ماستوپکسی به عمل اصلاح افتادگی سینه اطلاق می شود که سینه ها را به حالت طبیعی باز می گرداند. به طور کلی، افزایش سن، تغییرات وزن، زایمان و شیردهی باعث افتادگی و تغییر شکل پستان ها خواهد شد. خوشبختانه، لیفت سینه عملی است که به شما امکان می دهد بدون کاهش محسوس سایز سینه فرم و شکل آن را بازیابی کنید. به منظور آشنایی بیشتر با ماستوپکسی یا لیفت سینه تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

علل و علائم افتادگی سینه

بافت پستان تماماً از غدد چربی و شیری تشکیل شده است و در ساختار آن ماهیچه وجود ندارد. به همین دلیل برخی عوامل سبب افتادگی سینه ها یا همان پتوز سینه خواهد شد. کلا، سه عامل اصلی که سبب پتوز سینه های می شود، عبارتند از:

  • افزایش سن
  • زایمان و شیردهی
  • افزایش و کاهش مکرر وزن

به طورکلی، سینه های افتاده و شل ممکن است به دلایل ذکر شده خاصیت کشسانی خود را از دست بدهند. بنابراین، سینه سفتی بافت خود را از دست داده و شروع به شل شدن می کند در حالت های شدید پتوز، نوک سینه ها کاملا در زیر سینه ها قرار می گیرند. در نتیجه افتادگی و شلی سینه ها باعث می شود زنان احساس ناراحتی کرده و از ظاهر خود رضایت کافی نداشته باشند.

جراحی لیفت سینه برای چه افرادی مناسب است؟

همانطور که اشاره شد زنان به دلایل ناشی از افزایش سن، تغییرات وزن (افزایش و کاهش وزن مکرر)، تعدد زایمان ها و شیردهی دچار افتادگی سینه می شود. در نتیجه این افراد کاندید مناسبی برای جراحی لیفت سینه هستند. با این حال توصیه می شود که متقاضیان این عمل یک یا چند مورد از شرایط زیر را دارا باشند:

  • سینه شل و افتاده
  • هاله و نوک سینه پایین تر از حد طبیعی
  • کاهش حجم سینه و افتادگی پوست

اگرچه این عمل برای اکثر زنان که دچار پتوز سینه یا افتادگی هستند، مناسب خواهد بود اما توصیه می شود زنان از انجام این عمل در سنین پایین اجتناب نماید. لیفت سینه را می توان در هر سنی انجام داد، اما بهتر است تا کامل شدن رشد سینه ها صبر کنید.

بالا کشیدن سینه ها معمولاً بر توانایی شیردهی تأثیر نمی گذارد، اما اگر قصد بارداری یا شیردهی را دارید، پس از زایمان و شیردهی برای این عمل اقدام کنید. در نهایت توجه داشته باشید که شرط داشتن سلامت جسمی و روحی از الویت های اساسی برای این عمل خواهد بود.

جراحی لیفت سینه چگونه انجام می شود؟

صرف نظر از تکنیک، جراحی لیفت سینه قطعا با بیهوشی عمومی انجام می شود. بسته به تکنیک مورد استفاده، مدت زمان جراحی لیفت سینه بین دو تا سه ساعت متغیر است. در طی این جراحی، نوک سینه و آرئول (هاله اطراف نوک سینه ) تغییر موقعیت می دهند و بالاتر و طبیعی تر قرار میگیرند . در صورت تمایل، در ترکیب با لیفت سینه، می توانید حجم آن را با قرار دادن پروتز افزایش دهید.

جراحی لیفت سینه شبیه به جراحی کوچک کردن سینه است، زیرا برش هایی شبیه به جراحی کوچک کردن سینه ایجاد می شود. با این تفاوت که، جراح تلاشی برای برداشتن بافت زیرین نمی کند، بلکه فقط پوست اضافی را اصلاح می کند. در صورت کوچکی سینه وکم بودن حجم آن عمل پروتز سینه به طور همزمان با لیفت سینه انجام می شود.

پس پروتز برای افزایش اندازه وبهبود فرم سینه داخل پستان قرار داده میشود. برش در دور آرئول به تنهایی و یا همراه با برش زیر هاله و برش زیر سینه ایجاد می شود و موقعیت نوک پستان تغییر می کند.

مراقبت های پس از جراحی لیفت سینه

اگرچه انتخاب جراح خوب برای لیفت سینه بسیار حائز اهمیت است، اما رعایت برخی نکات پس از عمل نیز نقش موثری در نتیجه جراحی خواهد داشت. مهمترین نکات و مراقبت های بعد از عمل لیفت سینه عبارتند از:

  • به مدت سه روز تا یک هفته در منزل استراحت کنید.
  • وجود کمی درد کبودی و تورم در محل جراحی پس از عمل طبیعی است، اما در صورت طولانی شدن این علائم به پزشک خود اطلاع دهید.
  • پس از عمل به مدت 5 روز از استحمام و خیس شدن ناحیه پانسمان اجتناب کنید.
  • پانسمان باید تا 2 هفته بعد از عمل روی زخم قرار گیرد. در این مدت از خیس شدن پانسمان خوداری کرده و به طور مرتب محل را تمیز و خشک نگه دارید.
  • طبق صلاحدید جراح ممکن است پس از جراحی ماستوپکسی یک سوتین مخصوص به بیمار داده شود. توصیه می شود این سوتین را به مدت چند هفته (باتوجه به تشخیص جراح) استفاده کنید.
  • تا دو ماه حرکات بازو را محدود کرده و از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
  • انجام فعالیت هایی مانند پیاده روی بلامانع است، اما از انجام حرکات ورزشی تا چند ماه اجتناب کنید.
  • پس از عمل به شکل دوره ای و منظم برای معاینات و بررسی نتایج عمل به پزشک مراجعه نمایید.

چه زمانی می توانم به فعالیت عادی برگردم؟

اغلب، بسته به نوع شغل، بازگشت به کار ظرف یک هفته یا بیشتر امکان پذیر است. بعد از چند هفته می توانید به بسیاری از فعالیت های عادی خود، از جمله برخی ورزش های سبک بازگردید. در صورت بروز درد شدید، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین لازم است حداقل یک یا دو هفته از فعالیت جنسی خودداری شود.

عوارض جراحی لیفت سینه

اگرچه عمل لیفت سینه خطرات جدی به همراه ندارد، اما همانند تمام روش های جراحی، این عمل ممکن است با عوارضی همراه باشد. مهمترین عوارض عمل ماستوپکسی عبارتند از:

  • از شایع ترین عوارض این عمل تورم سینه ها است که دائمی نبوده و پس از چند ماه از بین می رود.
  • بیحسی موقت در هاله سینه تا چند ماه اغلب طبیعی است، اما بیحسی دائمی بسیار نادر است.
  • عفونت و خونریزی از عوارض این عمل است که بندرت رخ می دهد.
  • ایجاد زخم یا اسکار در محل برش جراحی معمولا با رعایت دستورات پزشک بعد از عمل به حداقل می رسد. ایجاد گوشت اضافه، زخم و اسکار دائم بندرت رخ می دهد.
  • اگرچه عمل لیفت سینه بر شیردهی تاثیر نمی گذارد، اما تضمینی برای شیردهی موثر وجود ندارد.
  • عدم تقارن مختصری از نظر اندازه و شکل ظاهری سینه ها طبیعی است، اما عدم تقارن قابل توجه ممکن است به دلیل عدم مهارت و تجربه کم جراح ایجاد شود.

کلام آخر

سینه ها به مرور زمان با از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست به دلیل افزایش سن، آویزان می شوند. همچنین، افزایش و کاهش وزن مکرر، زایمان و شیردهی منجر به افتادگی در سنین پایین می شود. خوشبختانه جراحی لیفت سینه یا ماستوپکسی می تواند به اصلاح افتادگی سینه کمک کرده و آن ها را به شکل طبیعی خود بازگرداند. اگر به فکر لیفت سینه هستید، توصیه می شود به بهترین جراح لیفت سینه که تجربه و مهارت بالایی دارد، مراجعه کنید. توجه داشته باشید که انتخاب جراح متبحر و همچنین، رعایت مراقبت های بعد از عمل دو عامل اساسی در موفقیت این عمل محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط