عوارض و محدودیت های پروتز سینه - دکتر بتول طاهری

عوارض و محدودیت های پروتز سینه

مواجهه با عوارض و محدودیت های پروتز سینه به مانند هر جراحی دیگری ناگزیر است اما اگر درمان اصولی و با مهارت انجام شده باشد احتمال درگیری با آن نزدیک صفر است. جراحی پروتز سینه روشی برای بزرگ کردن و فرم بخشیدن به سینه‌ها است. در طی این جراحی که به منظور افزایش زیبایی انجام می‌شود، پروتزهایی از جنس سیلیکون و یا سالین داخل سینه قرار داده می‌شود که در ادامه‌ی این مقاله از سایت دکتر بتول طاهری قصد بررسی کامل عوارض احتمالی هر کدام و شناخت راه‌های پیشگیری و درمان محدودیت های پروتز سینه خواهیم پرداخت.

خطرات پروتز سینه در هنگام جراحی

  • خونریزی
  • واکنش به داروهای بیهوشی
  • آسیب به عروق و اعصاب

عوارض پروتز سینه در طی دوران نقاهت

علائم نکروز پوست بعد از پروتز سینه

پس از جراحی ممکن است مشکلاتی در روند بهبود پوست و بافت‌ها ایجاد شود. این مشکل زمانی ایجاد می‌شود که رگ‌های خونی طی جراحی آسیب ببینند. در صورتی که جریان خون کافی در پوست وجود نداشته باشد، سلول‌های پوست از بین می‌روند و سیاه میشوند. این حالت که به دلیل مرگ سلول‌های پوست ایجاد شده است را نکروز پوست می‌نامند. نکروز پوست ممکن است در یک و یا هر دو سینه ایجاد شود.  علائم نکروز پوست به صورت تغییر رنگ پوست (آبی و یا سیاه شدن) و خوب نشدن زخم بروز پیدا می‌کند.

عوارض و محدودیت‌های پروتز سینه در طولانی مدت

عوارض و محدودیت‌های پروتز سینه در طولانی مدت

۱- پاره شدن پروتز

پاره شدن پروتز سالین با کاهش حجم سینه‌ها مشخص می‌شود اما پاره شدن پروتز سیلیکون ممکن است هیچ گونه علائمی ایجاد نکند. بعد از پارگی پروتزها باید آنها را خارج کرد.

۲- انقباض کپسولی

پس از کاشت پروتزها داخل سینه، ممکن است اطراف آنها بافت اسکاری به شکل طبیعی ایجاد ‌شود که منجر به سفت شدن و فشرده شدن پروتزها می‌شود. این وضعیت می‌تواند علائمی مانند درد مداوم، تغییر شکل در سینه‌ها و یا تغییر محل پروتزها را ایجاد کند. انقباض کپسولی ممکن است چند ماه و یا چند سال پس از جراحی پروتز سینه ایجاد شود.

✍️ بیشتر بخوانید: عمل همزمان لیفت و پروتز سینه

۳- لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با پروتز سینه

این بیماری یک لنفوم نادر از نوع غیر هوچکین است که پس از پروتز سینه ممکن است در برخی از افراد ایجاد شود. سرطان لنفوم بزرگ آناپلاستیک مرتبط با بافت‌های سینه نیست بلکه یک بیماری جدی است که در سیستم ایمنی رخ می‌دهد. میزان بروز این نوع سرطان در افرادی که جراحی پروتز سینه انجام می‌دهند بیشتر از جمعیت عادی است.

محدودیت‌های حرکتی و ورزشی بعد از جراحی پروتز سینه

بسیاری از خانم‌هایی که جراحی پروتز سینه را انجام می‌دهند پیش از جراحی یک زندگی فعال داشته‌اند. این افراد معمولاُ نگران محدودیت‌هایی هستند که پس از جراحی پروتز سینه ممکن است با آن مواجه شوند. محدودیت‌هایی ورزشی و حرکتی که پس از جراحی پروتز سینه با آن مواجه شوید به محدودیت‌های دوران نقاهت و بعد از آن تقسیم می‌شود:

+ محدودیت‌های فیزیکی و ورزشی در دو هفته‌ی اول

پس از جراحی پروتز سینه به مدت حداقل 2 هفته باید به طور کامل استراحت کنید و از هرگونه فعالیت بدنی شدید خودداری نمایید. این بازه‌ی زمانی جهت بهبود عوارض پس از جراحی بسیار مهم است. در طی این مدت تنها می‌توانید پیاده روی‌های کوتاه در منزل و یا حیاط داشته باشید. پیاده روی در مسیرهای کوتاه باعث می‌شود از تشکیل لخته در پاها به دلیل عدم تحرک پیشگیری شود.

زمان بازگشت به فعالیت‌های بدنی بعد از پروتز سینه

  • دو هفته پس از جراحی پروتز سینه می‌توانید فعالیت‌های فیزیکی سبک مانند راه رفتن در یک مسیر شیب دار یا قدم زدن روی تردمیل را آغاز نمائید.
  • در پایان ماه اول می‌توانید برخی از تمرینات هوازی سبک را شروع کنید. دقت نمائید که از بلند کردن وزنه و یا تمرینات ورزشی سنگین خودداری نمائید.
  • اغلب بیماران بعد از هشت هفته می‌توانند فعالیت‌های فیزیکی و روزشی که پیش از جراحی داشتند را آغاز نمایند. به عنوان مثال تمرین با وزنه، یوگا، دویدن، دوچرخه سواری و سایر فعالیت‌ها بلامانع است. اما نکته‌ی مهم این است که پیش از شروع فعالیت‌های ورزشی ابتدا با جراح مشورت نمائید.
  • لازم به ذکر است که بازگشت به فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی که در گذشته انجام می دادید باید به تدریج و با قدم‌های آهسته انجام شود. هر زمان که حس کردید بدن شما تحت فشار است باید شدت ورزش و فعالیت‌های فیزیکی را کاهش دهید.
  • حدود چهار ماه بعد از جراحی پروتز سینه تقریباُ اغلب افراد می‌توانند تمرینات ورزشی را مانند سابق انجام دهند و یا اگر به صورت حرفه‌ای ورزش می‌کنند به میدان‌های رقابت حرفه‌ای بازگردند.

پارگی پروتز به دلیل فعالیت‌های ورزشی ممکن است؟

با اینکه شما بعد از 2 ماه می‌توانید فعالیت‌های ورزشی خود را آغاز نمایید اما به این نکته توجه نمائید ورزش‌هایی که با احتمال ضربه به ناحیه‌ی قفسه‌ی یا خطر افتادن همراه هستند، می‌توانند به پروتزها آسیب وارد کنند و باعث پارگی پروتز شوند.
به همین دلیل توصیه می‌شود تا جایی که می‌توانید از ورزش‌ها و فعالیت‌های فیزیکی که احتمال ضربه و آسیب به پروتزها وجود دارد خودداری نمائيد. در صورت بروز یک حادثه‌ی ورزشی که منجر به آسیب به سینه‌ها شود، جهت بررسی سلامت پروتزها به بهترین جراح پروتز سینه مراجعه نمائید. پروتزهای آسیب دیده خارج می‌شوند و با یک پروتز جدید جایگزین خواهند شد.

*~ سوالات متداول درباره عوارض و محدودیت‌های پروتز سینه ~*

پروتز سینه دائمی است؟

پروتز سینه معمولا ۱۰-۱۵ سال دوام دارند و بعد از آن ممکن است نیاز به تعویض آنها باشد.

پروتز سینه بر شیردهی تاثیر میگذارد؟

در برخی موارد پروتز سینه گاهی بر شیردهی تاثیر منفی خواهد داشت، به ویژه اگر برش جراحی از دور هاله انجام شده باشد که ممکن است به آسیب رساندن به مجاری شیری منجر شود و شیردهی بعد از پروتز سینه دچار مشکل شود.

پروتز سینه برای سلامتی ضرر دارد؟

پروتز سینه برای سلامتی ضرری ندارد ولی ممکن است عوارضی بعد از عمل ایجاد شود که اغلب قابل رفع هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط