با افزایش تعداد متقاضیان پروتز سینه این نگرانی نیز ایجاد می شود که پروتز سینه چه میزان می تواند شیر مادر را کاهش دهد؟ آیا پروتز سینه مانع شیردهی می شود؟ بهتر است بدانید که اگر عمل پروتز سینه د ر بهترین حالت ممکن و زیر نظر جراح متبحر انجام شود، مشکل ساز نخواهد بود. با این حال عوامل خاصی می توانند شیردهی را با اختلال مواجه سازند. ما در این مقاله به بررسی شیردهی با پروتز سینه خواهیم پرداخت.
آیا پروتز سینه مانع شیردهی می شود؟
پرسشی که اغلب خانم ها پس از انجام جراحی پروتز سینه با آن مواجه هستند این است که آیا پروتز سینه مانع شیردهی می شود؟ نکته ای که بایستی در پاسخ به این پرسش بدانید این است که شیردهی طبیعی تحت تاثیر عوامل مختلفی می تواند متفاوت باشد و ربطی به گذاشتن پروتز نداشته باشد. اما پروتز سینه مانعی برای شیردهی محسوب نمی شود. در بعضی شرایط که پروتز از طریق برش دور سینه گذاشته می شود ممکن است اختلال در شیر دهی ایجاد شود.
عوامل موثر بر شیردهی پس از پروتز سینه
در راستای بررسی و پاسخ به این پرسش که آیا پروتز سینه مانع شیردهی می شود باید بگوییم که پروتز سینه ممکن است در برخی موارد اثرات خاصی بر میزان تولید شیر داشته باشد. به طور کلی کاهش میزان شیر پس از پروتز سینه نیز به فاکتورهای خاصی بستگی دارد که مهمترین آن ها عبارتند از:
محل برش جراحی
شما برای بررسی میزان آسیبی که ممکن است عمل جراحی پروتز سینه بر غدد شیری، اعصاب و مجرای لنف داشته باشد بایستی محل برش برای جای گذاری پروتز سینه را بررسی کنید. در برخی شرایط ممکن است برش جراحی در دور هاله شما ایجاد شده باشد. در چنین شرایطی این برش ها می توانند اثرات منفی بر اعصاب و حس نوک سینه ها داشته باشند. این امر مانع از آزاد شدن شیر مادر خواهد شد.
بیشتر بخوانید: جراحی لیفت سینه (ماستوپکسی)
موقعیت قرارگیری پروتز سینه
موقعیت قرارگیری پروتز سینه می تواند فشار زیادی را به بافت شیری سینه ها وارد کند بر شیردهی بعد از پروتز سینه اثرگذار باشد. بافت سینه ها به گونه ای است که دارای یک بافت غددی برای تولید شیر هستند. محل قرارگیری این بافت بر روی لایه های ماهیچه ای سینه است. حال نکته ای که بایستی بدانید این است که قرارگیری پروتز خیلی بزرگ زیر بافت سینه میتواند فشار بسیار زیادی را بر مجاری شیری وارد کند و مجاری شیری را مسدود نماید. . این امر می تواند روند تولید شیر را مختل ساخته و مانع از جریان یافتن طبیعی شیر مادر شود.
تورم سینه ها و جای زخم
باقی ماندن جای زخم بر روی سینه ها اثرات منفی بسیار زیادی به دنبال دارد که از مهم ترین آن ها می توان به سفت شدن سینه و ایجاد درد اشاره نمود. این عوامل می توانند تاثیرات منفی بسیار زیادی بر تولید شیر مادر داشته باشند و در نهایت زمینه ساز تورم سینه ها شوند.
بافت عملکردی سینه
گاهی برخی از جراحی های زیبایی مانند لیفت و پروتز سینه و ماموپلاستی کاهنده می توانند موجب کاهش بافت تولید کننده شیر شوند. در چنین شرایطی ممکن است شما با مشکلات متعددی در شیردهی مواجه شوید.
تغییر حس سینه ها
برخی خانم ها دارای شرایط متفاوتی هستند یعنی بافت سینه بسیار حساسی دارند. با این تفاسیر انجام عمل جراحی پروتز سینه برای این خانم ها می تواند شیردهی را با اختلال مواجه سازد. همان گونه که در بخش های قبل نیز اشاره شد، از بین رفتن حس در هاله و نوک سینه می تواند بر تولید شیر اثرات منفی بسیار زیادی داشته باشد.
نکات ضروری شیردهی پس از جراحی پروتز سینه
لازم است بدانید جراحی پروتز سینه نیز همچون هر جراحی دیگری نیاز به رعایت مراقبت های خاصی دارد. این مراقبت ها می توانند بر نتایجی که در نهایت دریافت می کنند اثرگذار باشند. بنابراین توصیه میکنیم در این راستا دستورالعمل های بعد از عمل را جدی گرفته و رعایت کنید. راهکارهای متعددی برای افزایش شیر مادر وجود دارند که کسب آگاهی درباره آن ها می تواند راهگشا باشد. شما می توانید انتخاب یک پزشک با تجربه و مجرب مانع از ایجاد هرگونه درد پس از جراحی سینه شوید زیرا این دردها می توانند شیر مادر را کاهش دهند.
لازم است بدانید تما م مادران اهمیت بسیار زیادی به شیردهی در اوایل بارداری می دهند و این موضوعی است که نمی توان آن را انکار کرد. اگر با کمبود شیر پس از جراحی پروتز سینه مواجه هستید می توانید از روش های دیگر افزایش شیر استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: جراحی کوچک کردن سینه
پیشگیری از بروز مشکلات در شیردهی بعد از پروتز سینه
موضوعی که اهمیت بسیار زیادی دارد، پیشگیری از بروز مشکل در شیردهی است. افرادی که قصد شیردهی به فرزند خود پس از انجام جراحی پروتز دارند لازم است حتما در این باره با پزشک مشورت کنند. در این شرایط پزشک با بررسی شرایطی که دارید می تواند راهکارهای مناسبی را پیش روی شما قرار دهد. گاهی ممکن است مجبور شوید عمل جراحی خود را تا بعد از بارداری و تا پایان دوره شیردهی به تعویق بیندازید.
کلام پایانی
در این نوشتار به پاسخ به این پرسش که آیا پروتز سینه مانع شیردهی می شود، پرداخته شد. اگرچه پروتز سینه تاثیر بر شیردهی ندارد، اما فاکتورهای خاصی می توانند شیردهی را با مشکل مواجه سازند.
به همین علت بهتر است عمل پروتز سینه را به بعد از بارداری و شیردهی موکول کنید. با این حال، انتخاب یک پزشک مناسب و مجرب می تواند مانع از ایجاد مشکل در شیردهی پس از جراحی پروتز سینه شود .به همین علت توصیه می شود برای مشورت در خصوص شیردهی بعد از پروتز سینه به بهترین جراح پروتز مراجعه بفرمایید.
در انتها می توانید سوالات خود را در زمینه پروتز سینه از دکتر بتول طاهری، متخصص جراحی عمومی در بخش نظرات سایت مطرح کنید.