عمل مجدد پروتز سینه

عمل تعویض پروتز سینه

بسیاری از خانم ها برای افزایش اندازه و یا تغییر شکل سینه‌های خود اقدام به جراحی پروتز سینه می‌نمایند تا بتوانند به شکل و اندازه‌ی مناسب سینه‌ها دست پیدا کنند. با این وجود برخی افراد بنا به دلایلی تصمیم به جراحی تعویض پروتز می‌گیرند. در ادامه به بررسی عمل تعویض پروتز سینه می‌پردازیم.

دلایل تعویض پروتز سینه

دلایل تعویض پروتز سینه

  • تعویض نوع پروتز (از سالین به سیلیکون و یا برعکس)
  • تغییر اندازه‌ی سینه (با بزرگتر و یا کوچکتر کردن پروتز)
  • نشتی یا پارگی پروتز سینه

به طور کلی پروتزهای سینه مادام العمر نیستند و معمولاً 10 تا 15 سال دوام دارند. توصیه می‌شود هر 10 سال نسبت به تعویض آنها اقدام نمائید تا میزان پارگی، شکستگی و نشتی پروتزها کاهش بیابد.

پارگی‌ پروتز سالین به راحتی با کاهش اندازه سینه قابل مشاهده می‌باشد اما تشخیص پارگی پروتزهای سیلیکونی بدون انجام ام آر آی و یا ماموگرافی دشوار خواهد بود.

گزینه‌های جراحی تعویض پروتز

مهمترین دلایل تعویض پروتز سینه عبارتند از:

تعویض پروتز سالین به سیلیکون

در صورتی که از پروتزهای سالین رضایت ندارید و به دنبال ظاهر طبیعی‌تری برای سینه‌های خود هستید، و یا در صورت پارگی و نشتی فعال پروتز سالین می‌خواهید این پروتز را تعویض نمائید می‌توانید از پروتز سیلیکون به عنوان یک جایگزین مناسب استفاده نمائید.

افزایش اندازه‌ی پروتز بدون تغییر در جنس پروتز

اگر از جنس پروتز فعلی خود رضایت دارید اما تمایل دارید اندازه‌ی سینه‌های خود را بزرگتر و یا کوچکتر نمائید می‌توانید در طی یک جراحی جدید با جایگزینی پروتزهای جدید اقدام به تعییر اندازه‌ی پروتزهای پیشین نمائيد.

پروتز سینه و تغییر شکل آن

تغییر شکل پروتز

پروتز سینه در دو شکل اشکی و گرد موجود است. در صورتی که از ظاهر پروتز فعلی خود رضایت ندارید می‌توانید از پزشک خود بخواهید که پروتزهای جدید با شکل متفاوت را جایگزین نمایند. به عنوان مثال پروتز اشکی فعلی سینه شما را افتاده تر نشان می دهد و یا پروتز گرد موجود داخل سینه ظاهر غیر طبیعی ایجاد کرده می توانید برای عمل تعویض پروتز سینه اقدام نمایید.

جراحی ترمیمی پروتز

در مواردی که تقارن بین سینه‌های پس از جراحی پروتز سینه ایجاد نشده است و یا دچار هرگونه بدشکلی در سینه هستید می‌توانید در طی جراحی ترمیمی به برطرف کردن مشکلات موجود بپردازید. همچنین در صورت هرگونه نشتی، پارگی، تشکیل کپسول سفت دور پروتز و یا سایر مشکلات می‌توانید پروتز قبلی را با پروتز جدید تعویض نمائيد.

چگونگی جراحی تعویض پروتز سینه

نحوه جراحی تعویض پروتز

جراحی تعویض پروتز یک جراحی ساده و سرپایی است. جهت جراحی احتیاج به بیهوشی عمومی است. پس از بیهوشی در اکثر موارد از همان نقطه ای که برش اولیه انجام شده است یک برش جدید ایجاد می شود، بافت و یا اسکارهایی که در اطراف پروتز قبلی ایجاد شده است برداشته می شود و سپس پروتز جدید جایگزین می شود.

گاهی لازم است محل پروتز طبق نظر جراح از زیر سینه به زیر عضله یا برعکس طی جراحی تغییر داده شود. در انتها برش های ایجاد شده بخیه می شود و پانسمان هایی در محل جراحی اعمال می شود. همان طور که اشاره شد جراحی تعویض پروتز سینه یک جراحی سرپایی است و احتیاجی به بستری شدن در بیمارستان نخواهد بود. شما می توانید چند ساعت پس از پایان جراحی با کمک یک همراه به منزل باز گردید.

باقی ماندن جای زخم در جراحی تعویض پروتز سینه

در اکثر موارد جهت جراحی تعویض پروتز سینه، برش ها در همان محلی که عمل پروتز قبلی انجام شده است ایجاد می شود. در نتیجه هیچ گونه جای زخم جدیدی باقی نمی ماند. لازم به ذکر است که هر چقدر مهارت و تجربه جراح بیشتر باشد میزان زخم های پس از جراحی تعویض پروتز سینه نیز کمتر می شود.

دوران بهبود پس از جراحی تعویض پروتز سینه

جراحی تعویض پروتز سینه از جراحی ابتدایی که جهت جایگذاری پروتز سینه انجام می شود ساده‌تر است. اما مانند تمام جراحی ها لازم است نکاتی را جهت بهبود سریعتر رعایت نمائید که در ادامه به آنها اشاره می‌نمائیم.

  • تا چند هفته تورم و کبودی در سینه‌ها طبیعی می‌باشد، میزان تورم و کبودی‌ها به مرور از بین می‌رود.
  • در صورت وجود درد می‌توانید از داروهای مسکن استفاده نمائید.
  • برای چند هفته ممکن است احتیاج به پوشیدن سوتین گنی داشته باشید.
  • حداقل تا 6 هفته از فعالیت‌های شدید خودداری نمائید.
  • به طور کلی چند روز پس از جراحی تعویض پروتز سینه می‌توانید فعالیت‌های روزمره‌ی خود را آغاز نمائيد.

هزینه جراحی تعویض پروتز سینه

با توجه به پیچیدگی جراحی، نوع ایمپلنت (پروتز) جدید، هزینه های بیهوشی، هزینه های بیمارستان و اتاق عمل و مبلغی که جراح جهت جراحی درخواست دارد، هزینه های جراحی تعویض پروتز سینه متفاوت است. در صورتی که تصمیم به تعویض پروتز سینه دارید می توانید به جراح قبلی خود مراجعه نمائید و یا در صورتی که از نتایج جراحی قبلی خود رضایت ندارید می توانید یک جراح جدید را جهت جراحی خود انتخاب نمائید.

به طور کلی توصیه می شود پس از جراحی جایگذاری پروتز سینه به صورت دوره ای معاینات منظمی را نزد جراح خود داشته باشید تا در صورت بروز هرگونه مشکل مانند پارگی، نشت، تشکیل بافت اسکار و یا سایر عارضه های احتمالی در کمترین زمان نسبت به تعویض پروتز و یا خارج ساختن پروتز قبلی اقدام شود.

در انتها می توانید سوالات خود را در خصوص عمل تعویض پروتز سینه از دکتر بتول طاهری، متخصص جراحی عمومی در بخش نظرات سایت مطرح کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط