عمل پروتز سینه یا بزرگ کردن سینه با پروتز معمولاً در خانم هایی انجام میشود که حجم سینه کم و کوچکی دارند. این عمل نوعی جراحی زیبایی سینه است که نتایج کاملاً بی نقصی را به همراه دارد. به دلیل وجود انواع پروتزهای سینه و روش های متعدد جراحی فرد باید با بهترین جراح پروتز سینه مشورت نماید. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی مزایا، معایب و نحوه عمل پروتز سینه بپردازیم لذا تا انتها همراه ما باشید.
جراحی پروتز سینه چیست؟
عمل پروتز سینه، یکی از جراحی های زیبایی است که در آن از پروتز مصنوعی برای تغییر شکل، اندازه و انحنای سینه استفاده میشود. از پروتز سینه می توان برای بازیابی شکل طبیعی سینه پس از برداشتن قسمتی از آن در بیماران مبتلا به سرطان سینه و یا برای اصلاح نقایص مادرزادی قفسه سینه استفاده کرد. همچنین جراحی پروتز سینه را می توان برای زنانی که از ظاهر پستان های خود ناراضی هستند، انجام داد.
انواع پروتز سینه
پروتزهای سینه باتوجه به جنس و مواد اولیه ساخته شده به دو دسته تقسیم بندی می شوند که عبارتند از:
- پروتز سالینی یا نمکی که داخل آن حین عمل با سرم پر می شود.
- پروتز سیلیکونی که با سیلیکون پر شده است.
علاوه بر این، پروتز سینه باتوجه به شکل ظاهری به 2 گروه تقسیم می شوند که عبارتند از:
- گرد یا راند که به شکل نیمکره هستند.
- قطره اشکی یا آناتومیک که به شکل قطره هستند.
جراحی پروتز سینه برای چه افرادی مناسب است؟
این جراحی برای اغلب زنان که از کوچکی و عدم تقارن سینه های خود رنج می برند، مناسب است. به طورکلی، کاندید مناسب عمل پروتز سینه افرادی هستند که یک یا چند مورد از شرایط زیر را دارا باشند:
- افراد با سینه های کوچک
- عدم تناسب سینه ها با سایر اندام های بدن
- عدم تقارن و غیر قرینگی سینه ها
- کاهش حجم و افتادگی سینه ها به واسطه کاهش وزن
- عدم وجود پستان بعد از عمل سرطان
- افتادگی و کوچکی سینه ها در زنان با سابقه بارداری و شیردهی
عمل پروتز سینه چگونه انجام می شود؟
جراحی پروتز سینه برای بهبود شکل یا اندازه سینه انجام می شود و معمولاً نیاز به بیهوشی عمومی دارد. این جراحی به طور معمول حدود یک تا دو ساعت طول می کشد. برش ها اغلب در زیر سینهها ایجاد می شوند، اما گاهی ممکن است در اطراف هاله سینه یا زیر بغل نیز داده شوند. سپس پروتز مورد استفاده بین عضلات سینه ای و بافت سینه یا پشت عضلات سینه ای قرار می گیرد.
نوع قرارگیری پروتز ها به شکل زیر عضله یا روی عضله به عهده جراح است که بر اساس شرایط جسمانی بیمار تعیین می شود. پس از قرار دادن پروتز، جراح برش را با بخیه های جذبی می بندد و سپس زخم را پانسمان می کند. به دلیل استفاده از بخیه های جذبی احتمال ماندن جای بخیه و زخم به حداقل می رسد.
دوره نقاهت بعد از پروتز سینه
پس از جراحی بیمار باید تا دریافت دو مرحله آنتی بیوتیک تزریقی در بیمارستان بستری باشد و سپس به خانه بازگردد. برگشت به فعالیت های روزمره زندگی بین 3 تا 14 روز برای افراد مختلف طول می کشد. با این حال ممکن است برخی افراد نیاز به استراحت بیشتری داشته باشند. توجه داشته باشید که شکل نهایی سینه ها پس از کاهش تورم و تطبیق پروتز سینه با بافت و پوست سینه مشخص می شود. لذا برای مشاهده نتیجه نهایی باید حدود 2 تا 4 ماه صبر کنید.
مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه
اگرچه انتخاب جراح خوب و متبحر اهمیت بسزایی در عمل های زیبایی دارد، اما همچنان رعایت نکات بعد از عمل در نتیجه آن اثرگذار خواهد بود. مهمترین نکات بعد از جراحی پروتز سینه که باید رعایت شوند عبارتند از:
- قبل و بعد از عمل از کشیدن سیگار اجتناب کنید، زیرا استعمال دخانیات می تواند روند بهبودی و التیام زخم ها را کاهش دهد.
- از بلند کردن اجسام سنگین و وارد کردن فشار زیاد اجتناب کنید.
- به مدت 2 ماه از انجام ورزش و فعالیت های بدنی سنگین بپرهیزید.
- تا 2 هفته از رانندگی کردن خودداری کنید.
- محل عمل به مدت 10 روز باید پانسمان باشد، لذا پانسمان را تمیز و خشک نگه دارید.
- بیمار باید پس از عمل به منظور کاهش تورم و جلوگیری از جابجایی پروتزها از سوتین های گنی استفاده کند. لذا توصیه می شود این سوتین ها را حداقل به مدت 4 ماه بپوشید.
- به مدت 2 هفته از خوابیدن به پهلوها اجتناب کرده و از خوابیدن بر روی شکم خودداری کنید.
- به صورت دوره ای و مشخص برای معاینه به پزشک خود مراجعه نمایید.
عوارض عمل پروتز سینه
به طورکلی، هر عمل جراحی دارای عوارض و اثرات کوتاه مدتی است که با گذشت زمان و رعایت دستورالعمل های بعد از عمل برطرف می شود. به عنوان مثال تورم از عوارض جانبی شایع بعد از کاشت پروتز سینه است که به مرور زمان از بین می رود.
عوارض جدی بعد از عمل بسیار نادر است، اما گاهی مشکلات رخ می دهد که عبارتند از:
- هماتوم: تجمع خون لخته شده در موارد نادر و معمولاً در 24 ساعت اول رخ می دهد.
- عفونت: با آنتیبیوتیک درمان میشود، اما در موارد استثنایی ممکن است نیاز به خارج کردن پروتز باشد که میتواند پس از چند ماه مجدداً قرار داده شود.
- کاهش یا از دست دادن حس نوک پستان: این عارضه اغلب به دلیل گذاشتن پروتزهای بزرگ اتفاق می افتد.
- عدم تقارن سینه ها: عدم تقارن سینه ها ممکن است پیش بیاید که اغلب به دلیل عدم تقارن خود سینه ها است.
کلام آخر
عمل پروتز سینه از جمله جراحی های زیبایی است که به بزرگ کردن و خوش فرم کردن سینه ها کمک می کند. این عمل برای زنانی که به دلایل مادرزادی یا افزایش سن و شیردهی سینه های کوچکی دارند، مناسب است. شایان ذکر است که پروتزهای سینه دائمی نبوده و حداقل عمر پروتزها 10 سال است. با این حال تا زمانی که مشکلی برای پروتز ایجاد نشود، عمل تعویض پروتز سینه انجام نخواهد شد.
کاشت پروتز عوارض جدی به همراه ندارد و مانعی برای بارداری و شیردهی ایجاد نخواهد کرد. اما به منظور دستیابی به بهترین نتیجه و کاهش عوارض احتمالی نادر به بهترین جراح پروتز سینه مراجعه نمایید.