عوارض لیفت سینه

خطرات و عوارض عمل لیفت سینه

لیفت سینه یا ماستوپکسی یکی از عمل های زیبایی سینه است که به حل مشکل افتادگی سینه کمک می کند. در طی این جراحی، بافت سینه سفت می شود و سینه شکل زیبا و جذابی به خود می گیرد. درست است که ماستوپکسی روی فرم بدن خانم ها تاثیر زیادی دارد، اما اگر بیمار مراقبت های لازم را قبل و بعد از عمل انجام ندهد، عوارض جدی رخ می دهد. به منظور آشنایی بیشتر با خطرات و عوارض عمل لیفت سینه تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

عوارض کوتاه مدت عمل لیفت سینه

به طور کلی، هر عمل جراحی با عوارض موقت و گاهی دائمی همراه است. درد و تورم و کبودی محدود پس از عمل لیفت سینه، از عوارض موقت جراحی است که معمولا در چند روز اول پس از عمل بروز می کنند. این عوارض اکثرا با مصرف داروهای تسکین دهنده بهبود می یابند. توجه داشته باشید که این عوارض پس از گذشت زمان کاهش یافته و از بین می رود، چنانچه این علائم تشدید یا تداوم داشت، فورا به پزشک اطلاع دهید.

خطرات و عوارض عمل لیفت سینه

عوارض لیفت سینه تنها به زمان جراحی در اتاق عمل محدود نمی شود، بلکه تا پایان دوره نقاهت را نیز شامل می شود. اگر کمبودی از جانب بیمار یا جراح وجود داشته باشد، ممکن است تأثیر بدی بر نتیجه درمان داشته باشد. بنابراین بیمار علاوه بر یافتن جراح ماهر و با تجربه باید به توصیه های پزشک نیز توجه کند تا بهترین نتیجه را بدست آورد. از مهمترین عوارض و خطرات جدی بعد از عمل لیفت سینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

خونریزی بعد از لیفت سینه

اگرچه خونریزی بندرت رخ می دهد، اما ممکن است در طول یا بعد از جراحی لیفت سینه رخ دهد. اگر در حین جراحی با وجود استفاده از درن، خونریزی وجود داشته باشد، ممکن است برای تخلیه آن نیاز به جراحی مجدد باشد. عدم استفاده از آسپرین و برخی داروهای ضد التهابی به مدت 10 روز قبل از عمل عاملی است که خطر خونریزی را کاهش می دهد.

عفونت بعد از لیفت سینه

همانند هر عمل جراحی دیگری، لیفت سینه نیز ممکن است با خطر عفونت همراه باشد. در صورت بروز علائم عفونت مانند تورم، درد، قرمزی و ترشحات غیرعادی، باید به پزشک مراجعه شود. در صورت بروزعفونت، مصرف آنتی بیوتیک و مداخلات جراحی جزئی اضافی ممکن است مورد نیاز باشد.

تغییر در حس نوک پستان بعد از لیفت سینه

تغییراتی در حس نوک سینه و پوست سینه در روزهای ابتدایی بعد از جراحی انتظار می رود. این تغییرات ممکن است شامل افزایش یا کاهش حس باشد و معمولاً در طی چند هفته یا ماه اول پس از عمل بهبود می یابد. لازم به ذکر است که از دست دادن حس بصورت دائمی ممکن است ایجاد شود.

نکروز چربی بعد از لیفت سینه

نکروز چربی ممکن است در داخل بافت سینه رخ دهد، به خصوص پس از اعمالی که روی سینه های بزرگ انجام می شود. در حالی که نکروز چربی می تواند خود به خود برطرف شود، گاهی اوقات ممکن است نیاز به زمان طولانی برای جذب یا حتی نیاز به برداشتن بافت چربی نکروز شده با یک عمل جراحی داشته باشد.

زخم و اسکارهای جراحی لیفت سینه

تمام روش های جراحی مقداری اسکار، کم و بیش، باقی می گذارند. بهبود کامل زخم تاثیر مثبتی بر نتیجه جراحی دارد. تکنیک ضعیف ترمیم محل عمل می تواند منجر به زخم های قابل توجه و دائمی شود. عفونت و باز شدن بخیه ها و کشش و فشار به محل عمل از عوامل اصلی ایجاد اسکار برجسته در خط بخیه ها هستند. گاهی اوقات ممکن است پس از سالها، اسکارها باقی مانده و نیازبه درمان های اضافی مانند لیزرتراپی باشد.

عدم دستیابی به نتیجه مطلوب

تکنیک بد جراحی و الاستیسیته ناکافی پوست و تغییرات قابل توجه وزن پس از جراحی ممکن است باعث این امر شود. در این حالت ممکن است نیاز باشد که جراحی لیفت سینه پس از یک دوره زمانی معین تکرار شود.

تاخیر در بهبود زخم

اگرچه این وضعیت بسیار نادر است، اما ممکن است بیشتر در افراد سیگاری رخ دهد. توجه به مراقبت های بعد از لیفت سینه تاثیر بسزایی در تسریع روند بهبودی و التیام زخم ها دارد. عدم توجه به زخم ها می تواند باعث عفونت و ایجاد اسکار های دائمی بدشکل شود..

عدم تقارن سینه ها

در این جراحی نهایتا ۸۰ تا ۹۰ درصد بتوان قرینگی ایجاد کرد ولی عدم تقارن شدید در سینه ها در اثر مهارت ناکافی جراح رخ می دهد. حتی اگر عدم تقارن در طی این جراحی ها به حداقل برسد، گاهی اوقات ممکن است بین دو سینه اختلاف ایجاد شود. در هر حال تبحر جراح و مراقبت های بعد از عمل می تواند احتمال این عارضه را به حداقل برساند.

واکنش های آلرژیک

ممکن است آلرژی به مواد پانسمان، نوارها و برخی از داروهای مورد استفاده پس از جراحی (حتی اگر از مواد غیر حساسیت زا انتخاب شده باشند) ایجاد شود. لذا توصیه می شود هرگونه حساسیت به دارو یا ماده بیهوشی را به پزشک خود اطلاع دهید.

چه افرادی در معرض خطر عوارض لیفت سینه هستند؟

عوارض جانبی لیفت سینه ممکن است برای هر بیماری اتفاق بیفتد، اما افرادی هستند که بیشتر مستعد این عوارض خواهند بود که عبارتند از:

  • بیماران مبتلا به دیابت
  • زنان با اضافه وزن زیاد
  • بیماران مبتلا به فشار خون
  • زنانی که به بیماری قلبی مبتلا هستند.
  • افرادی که قبلا جراحی سینه انجام داده اند.
  • افرادی که از سلامت عمومی خوبی برخوردار نیستند.
  • کسانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند.

کلام آخر

علاوه بر خطرات و عوارض ذکر شده در بالا که ممکن است بر نتیجه عمل ماستوپکسی تأثیر بگذارد، عوامل متغیر بسیار بیشتری وجود دارد. در هر حال، انتخاب جراح با تجربه و رعایت مراقبت های بعد از عمل می تواند به کاهش بروز عوارض عمل لیفت سینه کمک کند. اگر چه برخی از علائم مانند تورم و درد بعد از عمل طبیعی است، اما عدم بهبودی یا تشدید این علائم، ممکن است نشان دهنده خطرات جدی باشد. به همین علت در صورت عدم بهبودی یا بروز علائمی مانند تب و لرز، عفونت، خونریزی و نشانه های غیر طبیعی، سریعا به جراح مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط