مراقبت های بعد از پروتز سینه اهمیت بسزایی در نتیجه عمل، کاهش عوارض احتمالی و طول دوره نقاهت خواهد داشت. جراحی پروتز سینه یک جراحی سرپایی است و احتیاجی به بستری شدن در بیمارستان ندارد. چند ساعت پس از پایان جراحی و به هوش آمدن، بیمار می تواند با کمک یک همراه به منزل بازگردد و دوران نقاهت خود را در منزل سپری نماید. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی نکات و شرایط مراقبتی بعد از پروتز سینه بپردازیم، لذا تا انتها همراه ما باشید.
مراقبت های پس از عمل پروتز سینه
پس از عمل پروتز سینه با رعایت دستورالعمل های مراقبتی می توانید از ایجاد عوارض جلوگیری کنید. رعایت دستورات دوران نقاهت را با سرعت و راحتی بیشتری پیش میبرد . با توجه به وضعیت جسمانی و نحوه جراحی ممکن است جراح به شما دستورالعمل های ویژه ای را ارائه نماید. مواردی که به طور کلی پس از جراحی پروتز سینه باید رعایت نمائید شامل استراحت و فعالیت های روزمره می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
استراحت
در چند روز اول پس از جراحی پروتز سینه، بیشتر استراحت کنید ولی به استراحت مطلق نیاز نیست . استراحت به عنوان یک راهکار مطمئن جهت بهبود زخم ها و برش های پس از جراحی می باشد. در طی دوران استراحت بدن شما فرصت کافی برای ترمیم آسیب های وارده را خواهد داشت.
در طی 24 تا 48 ساعت اول پس از جراحی لازم است حتماُ یکی از دوستان و یا اعضاء خانواده مراقبت از شما را بر عهده داشته باشد تا شما بتوانید به صورت کامل استراحت نمائید.
مصرف دارو بعد از پروتز سینه
با توجه به اینکه جراحی پروتز سینه با بیهوشی عمومی انجام می شود علائم پس از بیهوشی مانند تهوع، سردرد و سرگیجه عادی میباشد . پس از جراحی تورم در ناحیه سینه ها و درد را تجربه خواهید کرد. جهت کاهش این علائم داروهایی برای شما تجویز خواهد شد که پیش از ترخیص از بیمارستان باید آنها را تهیه نمائید.
دستورالعمل مصرف برخی از داروهایی که پس از پروتز سینه باید مصرف نمائید:
- داروهای ضد تهوع تجویز شده را فقط در صورت وجود علائم مصرف کنید.
- در صورتی که درد کمی وجود دارد نیاز به مصرف مسکن نیست. چنانچه درد آزار دهنده باشد از مسکن های تجویز شده تزریقی و خوراکی طبق دستور استفاده کنید.
- هنگام مصرف داروهای مسکن از مصرف هرگونه نوشیدنی الکلی خودداری نمائید. ترکیب مسکن های ضد درد با الکل می تواند بسیار خطرناک بوده و به کبد آسیب برساند.
- آنتی بیوتیک ها جهت جلوگیری از عفونت پس از پروتز سینه یکی از داروهای مصرفی ضروری می باشد که باید طبق برنامه ی زمان بندی مصرف شوند.
در نهایت به یاد داشته باشید که اگر قبلا آسپرین مصرف میکردید تا دو هفته بعد از عمل از مصرف آن خودداری نمائيد. آسپرین یک داروی رقیق کننده خون می باشد و منجر به تداخل در انعقاد خون می شود و روند بهبودی را کند می نماید.
فعالیت بعد از پروتز سینه
توصیه می شود از همان روزهای اول پس از جراحی به صورت سبک در منزل پیاده روی کنید و قدم بزنید، از دراز کشیدن بیش از حد بپرهیزید و سعی کنید بنشیند و یا چند لحظه ای بایسیتید. این فعالیت های ساده از لخته شدن خون جلوگیری می نمایند و باعث بهبود گردش خون و روند بهبودی می شود.
محدود کردن حرکات بازو
تا جایی که می توانید حرکات بازوی خود را محدود نمائید، به عنوان مثال:
- در هنگام بلند شدن به دست های خود تکیه نکنید.
- در هنگام خوابیدن به پهلو دراز نکشید.
- از بلند کردن احسام بیشتر از 2 کیلو خودداری نمائید.
- در صورتی که فرزند خردسال دارید تا زمان بهبودی کامل او را در آغوش نگیرید.
زمان آغاز فعالیت های ورزشی
اکثر بیماران پس از یک هفته استراحت می توانند به سر کار خود باز گردند و یا فعالیت های روزمره خود را به تدریج آغاز نمایند اما جهت بازگشت به باشگاه و یا شروع تمرینات ورزشی باید تا چند ماه صبر کنید. در طی ویزیت های پس از جراحی، پزشک وضعیت شما را بررسی خواهد نمود و در صورتی که روند بهبودی شما مناسب باشد ممکن است اجازه شرکت در برخی تمرینات سبک ورزشی را بدهد.
نحوه خوابیدن بعد از پروتز سینه
بهترین حالت برای خوابیدن، دراز کشیدن به پشت میباشد. از آن جایی که بسیاری از افراد نمی توانند در این حالت به سادگی به خواب بروند توصیه می نمائیم از چند هفته پیش از جراحی خوابیدن به این شیوه را تمرین نمائید تا پس از جراحی مشکلی برای خوابیدن نداشته باشید.
خوابیدن به پشت حداقل برای چند هفته پس از جراحی باید ادامه داشته باشد و تنها پس از بهبود کامل و زمانی که پزشک به شما اجازه دهد می توانید به حالت دلخواه خود بخوابید.
حمام کردن بعد از پروتز سینه
پس از جراحی، بانداژهایی روی سینه ی شما قرار خواهد گرفت، پزشک زمان مناسب برای تعویض این بانداژها و اولین حمام را به شما اعلام خواهد کرد. پس از خارج کردن بانداژها، استفاده از سینه بندهای مخصوص تا چند هفته باید ادامه داشته باشد. استفاده از وان، جکوزی و یا استخر تا چند هفته ممنوع می باشد.
در پایان توصیه می شود به منظور تسریع در روند بهبودی و کاهش عوارض احتمالی مراقبت های بعد از عمل را جدی گرفته و در صورت مشاهده علائم غیر طبیعی به جراح خود مراجعه نمایید.